打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [利是文摘, 長文極極極傷眼] 星夢Online……太貴了!(上)

唔差在打多篇心得@@
輝x尐輝 發表於 28-2-2011 11:40

我的心得?
有空吧有空吧...
近來都在忙..
回復 支持 反對

-..-利是..
其實咁貴得一個理由..
妳地呢d所謂既商人系到抄作..
為乜..
都系個個字..''錢''
每個一都有一個守財奴的沁態..
有邊個對錢吾貪先..!?
老實講..俄都會..
但系睇完妳講既野..
俄覺得妳地所謂既商人做高個價...
趕走d新血..
又講到系星夢本身既錯囉w0..
妳地平少少放..又怕蝕..
貴放..又趕走新血..
點講有d自相矛盾姐俄覺得...
星夢有所謂既商人玩住個市場...d新血又吾想放錢既..
試問玩吾起呢隻game...留系到做乜先..?!
重有既系....
妳地既商人搵少左少少錢..但系搵到更多既生意..
呢條數邊條好計d呢..!?
可持續的生意..<<了解嗎..!?
吾好以為一味搵錢搵錢...
就咁打算做一世既守財奴!?
想認真想想自己所講出黎既問題啦...
吾好一味將責任推落第二個人到啦...(給一些守財奴沁態的商人們..希望妳地可以反省)
                                                                                                           By;流~
回復 支持 反對

好彩月頭放左個AC,,吾洗再煩呢D野
回復 支持 反對

利是好野 (Y).
回復 支持 反對

比起未有收入o既人尼講係貴''  但 佢都要搵錢o既講真'' 唔肯出錢o既;;都有用小錢o既 玩 o既''只係冇咁 過引玩得冇咁開 心
回復 支持 反對

咁我想問..做商人搵到錢果時
點解唔覺得貴..
星夢除左比錢之外
都可以賺到錢架-.-
其實我識左好多fd玩星夢都係賺錢
當然我係比人賺果個啦
就係有我呢d水魚
d商人先賺到錢架嘛
不過雖然宜家d新手唔識我
老手更加唔會見過我
但係其實我入黎純粹講下星夢-.-唔剩係蝕錢
問心講句
你賺緊錢定蝕緊錢?
你答我蝕緊既..你賣左你手頭上d裝  唔一定咁貴 低番少少都有人收啦
你賣完乜都賺番啦

仲有
明明星夢是以「終身免費,一世任上」作為賣點,為什麼實
際上要付這麼多的錢?當中到底出了什麼問題?
其實終身免費  只係指唔使好似以前既game咁比月費
咁一間公司
其實開發隻game出黎唔使賺錢咩..你都要體諒下人
佢地鋪租要錢
電又要$ 水又要$
連請william都要錢
咁佢點數唔賺番..點可以
係..的確佢係比其他online game貴
但係..其實有冇諗過星夢間公司同其他公司既規模比
星夢間公司靠onlinegame搵錢既  好似剩係得星夢
其他都係寫app

評分

參與人數 1樂點 +6 收起 理由
﹢小×淚ζ + 6 精品文章

查看全部評分

回復 支持 反對

扔完d 錢仲要回唔到本個下先死- -
回復 支持 反對

將d物價拉返低咪吸引到人黎收._______.
回復 支持 反對

樓主... 令到星夢貨品價格上升,  講話星夢點貴點貴,唔通你可以置身事外?
或者你所講既呢篇野只係一個局,就好似當初港台伺服器合併個陣,發佈假消息.
回復 支持 反對

不錯的一篇說明文
我都覺得星夢係個高消費的online game
低佢咁貴都仲有人玩 因為星夢係我玩過既games(其實都係玩過2,3隻online games)算係好玩既一隻
但這些都己成過去 可能係我既觀念問題 宜家我覺得玩online game好曬時間同金錢
慶幸我都冇蝕到$係星夢到

我覺得物品比人抄 都幾好
可以比人學習下投資同議價技巧
想當年我玩星夢 大部份既時間都係皇城開檔做賣買 覺得比升lv打怪仲有意思
回復 支持 反對