查看: 24138|回復: 42
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [收費SER~老玩家討論]仙境...不再是傳說?

謝謝大家提醒 我係由黑色派對開始玩嫁

個人 玩RO已經超過左4年..我都唔記得玩左幾耐
大概係4.5年左右..我係由黑色派對嗎.玩
果陣 全SER7000人..我係SAKARY既..
最勁果陣..RO係30M人上線..
冇記錯係台灣線上遊戲上線人數最多既遊戲(而家好似仲未有人破)
其實..RO真係一隻 SETTING好好既GAME
首先每個職業 都有佢既專長 唔會有咩職係一定打咩都輸(槍手 超初 玩野職例外)
而且 PVP GVG 都係好講技術 同亂戰中好講定力 判斷力
以前日日打王 好開心~
自從出左創造者 變左掛王 所有冇U波既體職 基本上就唔洗諗PVP
再出埋靈魂音投 整個就是囧~
以前既PK場 真係團戰打到大家冇補品先有勝負分
而家 基本上係速戰速決

以前既10000人1個SER 20幾個SER 30M人既情景 已經不在
可能永永遠遠咁.. 變成一個傳說
見到而家得返1000幾人一個SER 真係 有D心痛
始終 我都係一個對RO一見鍾情既..

最重要係 RO搵到一D其他ONLINEGAME搵唔到既野
就係人情味

希望大家 所有對RO有感情既玩家
可以把呢份情 寄託去RO2 始終
我認為好多人對RO都係放唔低既..

好多謝大家入黎睇我呢一篇自發性既感想

回復

西野司
如果係係isa既我記得佢係女服黎架
回復 支持 反對

原帖由 SO_WHAT!! 於 27-7-2008 02:25 發表

你講笑嗎??
你今天微笑了嗎
係2005年1月27日出的....
何來4年??

我係係封測玩的...

而公測我記得我係買碟玩的
封面係有一男一女企係到
背景係主城

我玩到你微笑了嗎就沒玩...

在人工生命 ...

你係isa ser的?
你提果d人名  
有d我成日都係南門到見過...
回復 支持 反對

唉...ro.
好多野可以講
有無人係玩isa架 我本身係玩sar ser架
點知果時話出isa ser姐係香港ser就轉左去玩
我仲記得ro好多野
點pvp 點攻城
isa 既3大公會戰惡魔卡普拉 紅花天地會 同埋月影冰心
我記得陣果陣仲係用緊icq- -add左好多朋友都搵唔番啦 唉
有無人都記得呢d野
回復 支持 反對

我都係因為外掛太多
最後由正服轉戰狂人
最後被盜先沒玩
其實仙境沒人玩
好似係年幾2年前
個一次盜帳潮
一個晚上好多人被盜
人數先急速直下

回復 支持 反對

我自己都玩左都有3年到~因為外掛太多啦,唔多想玩,但真係好唔捨得e隻game,係我覺我最好玩既game~之前係,e家都係~ro我支持你[[tk_28]]
回復 支持 反對

我由公測開始玩..前年開始停...我認我都有用外掛..但仍然好掛住手動既日子..
我玩潘麗兒2架∼
而家轉左去玩免服..雖然好食錢..但我玩得真係開心
回復 支持 反對

我玩果陣係夢想天空~
諗返起同一班人打怪升lv真係好過癮~
不過而加呢~.~?
古城本來勁多人組既地方變到一個人都無~
而加諗返起真係灰~~
回復 支持 反對

非常同意樓主所說....
我是由"愛情競技場"開始玩...
直到"新世代的誕生"不玩

1.RO已經落入外掛手中
初期RO,平均一個ser都有8000~10000人左右
現在就.....古城修道院也不再熱鬧...

2.又是那句愈改愈不好玩....
怪物一個比一個勁..
裝備一件比一件強..
轉生2轉太屈...

回復 支持 反對

我玩過全部職業既人,覺得每一個職都有好玩之處
我覺得最正都係,弓箭手起金字塔3樓,屈對面怪。
小服20級去古城爆怪。
法師組隊放直牆打蜈蚣。
回復 支持 反對