樂古Nakuz

標題: [@@~] 彩虹冒險音效包 預定將更新成2.01版 [打印本頁]

作者: 迷惑*    時間: 7-11-2006 21:49
標題: [@@~] 彩虹冒險音效包 預定將更新成2.01版
簡介 : 由於這次是比較大型的更新 所以 本次暫以舊名版本號作版本代號
         現正式名為 'RW-exp' (Real War-experience) 中文名為 : 戰場真正的體驗         
         可能之前有人用過 但是由於上次下載點死太快 於是我決定將音效包重新革命更新 然後再上傳網路上
         本音效更改主要為所有已覺得彩虹的音樂和聲效有點悶 或是 不想聽 無可奈可又不知何從入手 以我所知
         有些人是不喜歡邊聽歌(人唱) 邊玩 只喜歡聽純音樂 (原因可能是遊戲環境比較貼切吧) 所以本人才會小作一下
         繼而分享一下。

網頁 : 主往本站
         內附下載點 使用教學

版本 : RW-1.00a   (dek) (M)
最後版本 : RW-2.01 (N/A) <預定 14天後 完成更新>

更新資訊 :
全部角色聲音重新分配 角色聲音分配名單待後發怖。

主要更新 :
威爾角色的聲音
盡量將所有背景音樂重編配 [ 今次將不會單純於三國無雙 2,3,4上 ]
將殺敵發出聲音改成真正的! : [ 敵將! 已給我所擊敗 ]

次更新 :
將魔法的儲氣聲音倍大 ( 主要可以用來對付 [隱魔怪])  你可選擇性更新 (此為 2.01Magic-plug 版 才會出現) 此版會與 2.01同步推出

2.02 : <預定 rw 2.01版推出後 5天完成>
更新所有魔法所爆的聲音 增強震撼性
修正盾 4-9 的聲音出現沙啞問題
正式為 杖 , 斧1-9級的聲音進行革改

下載點 :載點  點擊下載 [RW 1.0A Dek]  容量 : 70MB

Moblie 版下載
下載點 點擊下載 [RW 1.0A M] 容量 : 24MB

說明 : 日後( ) 內的字為機種適用
       : (M) = Mobile(流動電腦專用)
         (dek) = Desktop(桌面電腦專用)
         (dek.st) = ST Desktop (高級電腦專用)
         (dek.lm) = Low Mini package (低級電腦專用包)

======================================
RW 1.00a(dek) 需求 :
基本要求
與遊戲需求相同

建議 :
(處理器)PentiumIII 1.0G ~1024MHz / Athlon 1.0G ~1024MHz 或同等處理器更高水準處理器
(記憶體)256MB RAM

M版基本需求(M) :
處理器 Pentium II - 233MHz
記憶體 64 MB RAM

M版建議你使用 :
處理器 Pentium III 733 MHz
記憶體 192 MB RAM

LM版基本需求(LMp) :
處理器 Pentium II - 200MHz
記憶體 64MB RAM

LM版建議你使用 :
處理器 Pentium III - 501MHz
記憶體 128 MB RAM

作者: anson仔    時間: 7-11-2006 21:59
愈做愈好@@
無見你一排,以為你唔做添
作者: 乂狂野.雷    時間: 7-11-2006 22:55
d歌係咪要自己加??
作者: 迷惑*    時間: 7-11-2006 23:28
原帖由 乂狂野.雷 於 2006-11-7 22:55 發表
d歌係咪要自己加??

你所指係咩?
作者: ╭魔•剎╮    時間: 8-11-2006 08:48
good post
happy to you
作者: sky02    時間: 8-11-2006 14:40
我唔係好明有咩用?

係咩聽歌果陣會去左人聲?
作者: 黑暗-幻影    時間: 8-11-2006 17:09
GOOD AR^_^>:lol :lol
作者: kly07    時間: 8-11-2006 17:33
...........其實有咩用........?
作者: PY勇    時間: 8-11-2006 17:39
剛下了用過 只係login 同 入頻先有分別= =
咁down黎做咩= =????????
作者: cheukkit    時間: 8-11-2006 17:44
DOWN 左就用得?
作者: ‵×風鈴°    時間: 8-11-2006 18:28
-口-

你就好拉,,

4O分/_\

BUT VERY GOOD POST!
作者: anson仔    時間: 8-11-2006 19:00
我登入唔到呀
好想用= =
MSN又壞...
BT ok?
作者: ζ絕♂望¢    時間: 8-11-2006 20:40
太正.好多謝你大公無私ge分享
作者: 59713    時間: 8-11-2006 21:47
點先可以入到隻歌 我有小小唔明呀 教我 la
作者: pkbkbook    時間: 9-11-2006 10:22
原帖由 59713 於 2006-11-8 21:47 發表
點先可以入到隻歌 我有小小唔明呀 教我 la

歌唔係入既~
佢係改左o的聲音檔姐~
將佢解壓縮~有2個file~
將2個file代入彩虹個檔果2個~(建議先備份原有檔案=-=)
作者: 迷惑*    時間: 9-11-2006 12:46
原帖由 pkbkbook 於 2006-11-9 10:22 發表

歌唔係入既~
佢係改左o的聲音檔姐~
將佢解壓縮~有2個file~
將2個file代入彩虹個檔果2個~(建議先備份原有檔案=-=)

無錯... 以免使用後不喜 不能復原。

以及有部份使用者 使用後可能會產生遊戲時發生錯誤的問題。

(有一個使用者 反映 使用後會出現彈game , 聲音突然失去 , 或是聲音失真 沙啞)
以上問題初步估計原因有以下幾個 :

你的電腦 配備可能只剛剛符合 基本要求
你的電腦 聲效卡未能做到本音效包裡的輸出要求
你的電腦 內部可能某部份元件損毀了 未能輸出本音效包的音效
你的電腦 在遊戲時 開的程式太多

不過佢安裝了 Debug 包後 暫未發生問題

不過建議假若使用本音效時 最少128mb ram (64只是最基本)

因為我部電腦玩既時候有時都會lag 左一下 (好少) 不過lag 完果一下 (大約 0.5秒) 有40-50%機會出現聲音LAG 的情況
只需要 按F2 -> 將背景音樂關掉 再開回。 就可以了
作者: 幸運的人    時間: 9-11-2006 16:46
音效包係將乜野音效改左...
作者: 迷惑*    時間: 9-11-2006 16:59
原帖由 anson仔 於 2006-11-8 19:00 發表
我登入唔到呀
好想用= =
MSN又壞...
BT ok?

遲下我會放係第二個唔駛登入既空間
作者: 馬屁精    時間: 9-11-2006 21:44
勁好好好好用@@@@@
作者: 迷惑*    時間: 10-11-2006 06:25
下載點於 2-3天死點 如死了點 請在此回報
作者: 幸運的人    時間: 10-11-2006 08:12
用左個音效包

個個話我lag狗=_=
作者: grando006372    時間: 10-11-2006 12:45
點解咁似洛克人x果d音樂-.-
作者: 沒毛的小雞雞    時間: 10-11-2006 16:00
作者: 迷惑*    時間: 11-11-2006 08:34
樓上= ='' 唔係洛克人= = 唔知點解你會覺得似洛克人= =
呢隻係三國無雙2,3,4黎=.='' (汗)

原帖由 沒毛的小雞雞 於 2006-11-10 16:00 發表
其實我可唔可以自己改d音樂= =

可以 無話唔得@@"

你假如想改的話 自己搵到你想改既聲 對應返 musics + sounds 入面d files
覆蓋檔案就OK!@@
作者: anson仔    時間: 11-11-2006 10:45
迷惑*
我仲有你之前果個音效包wo
你要唔要?
作者: 迷惑*    時間: 11-11-2006 10:59
邊個版本既音效包@@?
作者: anson仔    時間: 11-11-2006 11:32
哎...忘掉了= =
作者: grando006372    時間: 11-11-2006 11:36
原帖由 迷惑* 於 2006-11-11 08:34 發表
樓上= ='' 唔係洛克人= = 唔知點解你會覺得似洛克人= =
呢隻係三國無雙2,3,4黎=.='' (汗)

可以 無話唔得@@"

你假如想改的話 自己搵到你想改既聲 對應返 musics + sounds 入面d files
覆蓋檔案 ...

係咩-.-唔怪得咁熟
不過可吾可以比個完板音樂我-.-用左d人話我疾左好多
作者: anson仔    時間: 11-11-2006 11:44
原帖由 grando006372 於 2006-11-11 11:36 發表

係咩-.-唔怪得咁熟
不過可吾可以比個完板音樂我-.-用左d人話我疾左好多

你delete左音樂檔其中1個音樂就可以了
你就會變成失聲公,自然不lag
作者: 腸圣回來了    時間: 11-11-2006 13:02
作者: 迷惑*    時間: 11-11-2006 15:45
原帖由 腸圣回來了 於 2006-11-11 13:02 發表
幹,害我中了病毒,千萬不要下載,有木馬的

看來你電腦知識高極有限
裡面一個.EXE檔都沒有 何來有毒 好笑。

麻煩你下次要中傷人之前用腦一點 (*我也不想這樣說你的)

====================================

我準備放 (M) 版 以及新增 (dek.lm) 版 此為 低級配置電腦適用版 大約於待會能夠釋出(m)版
假如你的電腦配備能力有限 可先使用 (M) 版 以暫時代替 (dek.lm)版
作者: tamsan    時間: 11-11-2006 16:29
好正 謝謝大大
作者: 彩虹冒險    時間: 11-11-2006 18:53
不錯的說,,,,,,,,""""
作者: anson仔    時間: 11-11-2006 22:57
本人等待你的免登入下載點
你是否在找好的空間?
作者: 迷惑*    時間: 12-11-2006 12:31
我本來想用 Rapidshare
可惜佢d 硬碟滿晒=.=
作者: anson仔    時間: 12-11-2006 16:39
原帖由 迷惑* 於 2006-11-12 12:31 發表
我本來想用 Rapidshare
可惜佢d 硬碟滿晒=.=

Rapidshare...
我發覺Rapidshare好似壞壞地
我等完時間,要打果3個認証碼
依家次次都死圖,打唔到認証碼-_-
作者: 迷惑*    時間: 12-11-2006 20:22
stupidshare 係幾廢下==... 對非會員好多限制
又稱 r.i.pShare

明天放 megaupload 下載點比你
作者: anson仔    時間: 12-11-2006 21:23
原帖由 迷惑* 於 2006-11-12 20:22 發表
stupidshare 係幾廢下==... 對非會員好多限制
又稱 r.i.pShare

明天放 megaupload 下載點比你

THZ迷惑
哈哈
我有得體驗新野嚕
作者: 迷惑*    時間: 13-11-2006 06:58
現放多了一個下載點 如之前未能使用Yousendit 下載
請嘗試下載點2
作者: anson仔    時間: 13-11-2006 16:27
原帖由 迷惑* 於 2006-11-13 06:58 發表
現放多了一個下載點 如之前未能使用Yousendit 下載
請嘗試下載點2

我在學校把登入了的載點拿了出來阿
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=check_download&ufid=4536C3245BBE0AE8&key=ba29bc1c54ec6984d8f0359ddba84aecb34f0ec3
作者: 迷惑*    時間: 13-11-2006 20:53
原帖由 anson仔 於 2006-11-13 16:27 發表

我在學校把登入了的載點拿了出來阿
http://www.yousendit.com/transfe ... 59ddba84aecb34f0ec3

good job 方便不少人使用
作者: anson仔    時間: 14-11-2006 19:53
o今日試用了
感覺好像舊版的音效更好
作者: 迷惑*    時間: 15-11-2006 16:45
不同的版本 只是換了不同的音樂 假如你覺得舊版的音樂 好聽一些
也不奇怪@~@''
作者: anson仔    時間: 15-11-2006 23:38
原帖由 迷惑* 於 2006-11-15 16:45 發表
不同的版本 只是換了不同的音樂 假如你覺得舊版的音樂 好聽一些
也不奇怪@~@''

我幫你把舊版的音效包放了上來阿
作者: >>>貓*    時間: 15-11-2006 23:49
好似好難理解咁....
作者: 迷惑*    時間: 18-11-2006 12:21
no 不難= =''
預定 14天後 完成更新

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55wwq.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2