樓主: kalong199625
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] NuclearAsh冇做好本分

關閉 [複製鏈接]
感觉好搞笑
核灰佐哩个游戏版主纯属系自愿~~而且属于无偿工作~
你告佢咩啊?
话翻转头~~佢就算5做版主都照样无损失,反而仲轻松
你中意告我可以睇睇客服有D咩回应俾你
我都几想知道[[onion_40]]
回復 支持 反對

NuclearAsh冇做好本分﹗佢漏流玩家資料人身攻擊,佢可能自己都保唔住,我會將你所漏流的玩家資籵話比客服聽。你話左我的年齡,我可以告你,等到你冇得做光線版主。
kalong199625 發表於 3-8-2009 10:41

第一:
該段申請文字出自何手?於綜合申請的帖子誰都能觀看,除了禁止訪問的人外。

第二:
在閣下申請本版塊版主一職的時候,閣下亦已顯出其不留意注意事項(版主申請要求)的態度。
相信閣下連版規亦沒望過一眼吧…
NuclearAsh核灰 發表於 2-8-2009 13:07

以上文字叫作人身攻擊麼?根據我的理解這只是根據現實所作的推斷。
如果以上文字不是人身攻擊的,那我哪裡有進行人身攻擊呢?

第三:
請問我犯了基本法、版主守則、或使用遊戲合約第幾章第幾節第幾條呢?

綜合以上各點:
閣下對「人身攻擊」,甚至「告發」他人的定義根本未清楚。我建議閣下先了解兩者的定義才再次發言。再者,閣下「恐嚇」我不能再繼續擔當版主一職,我可以清楚告訴你一件事,要投訴我,你是須要到樂古討論區站務中心的投訴區進行投訴,而非客服。如果你認為我會對你產生畏懼感覺,我可以表明如果你是有意想挑戰我的,我樂意把你當作我快樂的來源。
============================================================
我有咁既認同...唔怕多講...佢真係冇做好版主應該做既本份...點解?
我冇實質既證據...但我可以用把口講

呢個版主本時我諗係光線都識唔少人,當然...朋友定是幫住朋友
係私底下...如果係灰既超好朋友既話...就算係樂古光線版塊講粗口
佢係唔會扣佢個啲好朋友既分...你地大家都係有眼睇
唔該唔好因為佢既名份而蒙蔽左你地既理智得唔得?...

我又有少少例子比你地睇下
http://www4.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3635890&highlight=
呢個帖分別4#, 28#(無意義回復) ,34#(不雅內容)
呢啲係維護朋友同埋失職既例子

佢有冇漏流到玩家既資料呢件事就唔清楚事件來龍去脈
但係我就認同...佢呢個人真係唔岩做版主
失職已經係最大問題...而且重要幫住朋友...我講粗口我就扣...人地唔扣?
根本就係個唔公平既裁決...人人平等...實在唔存在
恰吉東爺 發表於 3-8-2009 16:27

在回應你的意見前,先問你幾個問題。
第一:你知道一日內在此版塊內會有多少的新回復和新主題嗎?
第二:你能夠每一個文章每一個回復都檢閱嗎?
第三:有些回復在違規和沒違規之間的灰色地帶,我應否進行評分?

答案一:一日內,只計由今日0:00a.m.至現在5:18p.m.已經有260個新回復。
答案二:在申請版主時,我已清楚表明只有1-3小時作檢查帖子;在一小時內是沒可能把所有回復檢查。
答案三:置頂的「光線飛車版塊 意見區」回復數為0,請問我應該如何資詢各位的意見?

現時此版塊內只有一個人擔當版主一職,你認為我能夠在三小時內把累積幾日的回復檢閱;或只以一小時檢閱該日的回復嗎?如果我是可以的,那為何版主檢查線那兒會有「抽樣」一詞?我不是埋怨前任版主辦事不力,不過前任版主對版塊內違規都不會嚴格執行懲處。我由上任開始已經不斷檢查所有帖子,但及後發現根本要檢查所有回復所有主題浪費的時間是十分之多,故轉為抽樣檢查的模式。

另外,閣下認為我是特意把評分偏向不扣除朋友的樂點麼?那請問你認為你在我心目中的角色是什麼?相信你會回答連朋友都不如吧…我認真的向你說一聲,我一直都當作你是我的朋友,直至你針對我的事件出現。在抽樣檢查帖子時,少不免只會檢查該帖最尾一頁的帖子,因而有部分違規帖子逃過懲罰;正因為這,帖子的右下角才會有報告一功能。然而,使用報告這功能的人只佔極少數。

更甚者,在檢討評分準則時沒人提出任何意見外,修訂版規時亦沒人到意見區提出任何意見。有些走在灰色地帶的回復,根本毫無一標準給我作參考,只能按照自己的意見去評分。有時他的回復只作出引起及後回復討論作用,但不針對主題內容提出意見;那這個回復是「無意義回復」還是「有意義回復」?有時某某人說「柒」「膠」「凸」,應否當作粗口處理?按照版主守則應該進行警告,然後再犯扣分、禁言。可是我也是一個有血有肉的人,試問我應如何緊記其已犯錯的名單?

有時扣了分、禁了言;甚至沒做任何事,回到遊戲時又會無故被人問候家人…此事為何?因為分區版主執行了懲罰,把某某人禁言了、扣分了;但是該玩家又看見版主只有一人,又來問候我了。可是為何他會被人扣分禁言?其實都只是因為他違反了版規罷了。如果每個人被扣分、被禁言都要問候我,請問我應該如何處理?

每件事情都會有兩面,可惜每個人只看我做事的陰暗面,而不看背後我付出的努力…說真的,我為這遊戲也作過幾次建議書給官方指證他們的錯誤,但最後卻沒人理會;我為某兩車隊寫出一編文章希望化解其紛爭,卻沒什麼人觀看;我做任何事都沒人讚賞,只會被人踩踏;背後存在的壓力你明白嗎?沒錯,我作為版主,應該預料到要接受這樣的問責。但是請問你們在罵人前、指責人前能否易地而處?說得深入點,在此版塊上的工作影響了我在他人心中的印象;令某部分人對我產生厭惡感覺,有一個人更進入我的個人日誌留下不好聽的留言。這件事我是無論如何都無法估計到的…亦不能接受。

早在幾日前「天火呀銘」已就其上論點指責我,我亦已澄清一次…現在又要再次澄清,唉……為何我不儘早作出澄清?因為我不想進一步破壞我們之間的朋友感情,但是面對一次又一次的針對性言論,我無法再次逃避。要恨我的就恨我吧,你怎樣說怎樣做、怎樣把我抹黑;是你的自由,我無法控制你。我只是想你真正了解全件事才再指責罷了…
回復 支持 反對

從我所知道...我根本係呢個世界上係可以唔需要有朋友...我絕對唔會覺得冷凍...繼你所言之
認真同我講聲...一直當我係朋友?係度貓哭老鼠假慈悲...

3個鐘又點?你做唔做就係做唔到...唔理你係咪真係冇時間...做唔到則係失職

我依家同你講...教你點做...如果你又要理個版塊...又要理住個遊戲...你不如就放棄一樣
打機根本你就專心唔到做版主應有既事務,只係諗住快啲做完野快啲去online

如果你係認為你做唔黎...咁你個陣你又有決心去做?做得就要守規則喇...
扣好朋友分你又怕比人講你野...
與其講到你做版主做到咁辛苦...咁勉強...倒不如你唔好再做...真係荒謬

我所謂既好朋友...你依家係我心目中,正係一個比個名蒙蔽哂你頭腦既人
自己wo左唔認又叫人去特登睇你點去駁人
回復 支持 反對

從我所知道...我根本係呢個世界上係可以唔需要有朋友...我絕對唔會覺得冷凍...繼你所言之

3個鐘又點?你做唔做就係做唔到...唔理你係咪真係冇時間...做唔到則 ...
恰吉東爺 發表於 3-8-2009 18:15

LS借刀殺人
回復 支持 反對

3個鐘又點?你做唔做就係做唔到...唔理你係咪真係冇時間...做唔到則係失職

我依家同你講...教你點做...如果你又要理個版塊...又要理住個遊戲...你不如就放棄一樣
打機根本你就專心唔到做版主應有既事務,只係諗住快啲做完野快啲去online

如果你係認為你做唔黎...咁你個陣你又有決心去做?做得就要守規則喇...
扣好朋友分你又怕比人講你野...
與其講到你做版主做到咁辛苦...咁勉強...倒不如你唔好再做...真係荒謬

我所謂既好朋友...你依家係我心目中,正係一個比個名蒙蔽哂你頭腦既人
自己wo左唔認又叫人去特登睇你點去駁人
恰吉東爺 發表於 3-8-2009 18:15

人類是一種群體動物,任何人都不能單獨生存…固然我沒有權力去理會你,只是題外話。

如果你認為我是貓哭老鼠的,隨你喜歡吧。你的腦部我無法控制,你作出什麼的言論我同樣無法控制。

另外對於你指責我失職一事,你認為我真的沒想過請辭麼?只是一直未有人接手,無法放下心頭大石。我已經建議旺角車神到綜合申請處申請版主,只可惜申請不能通過。如果你真的不能理解我感受,只一直指責我是貓哭老鼠的,來調換角色吧,看看當你上任後你能否了解我参感受。

「被名利蒙蔽我頭腦」…只是你的想法。你有真真正正了解我麼?你在現實中認識我本人麼?我則認為真正的是「你被憎恨蒙蔽雙眼」,只針對我以往對你所作的事而不肯接受其澄清及抗辯。
要恨我的就恨我吧,你怎樣說怎樣做、怎樣把我抹黑;是你的自由,我無法控制你。我只是想你真正了解全件事才再指責罷了…
NuclearAsh核灰 發表於 3-8-2009 17:34

已說過一次,不再說了。這是我最後一次對於你的針對性言論作出的澄清。說到底,一個人被憎恨及偏見蒙蔽雙眼時,只會看見其陰暗面而非正面…這是人的心理。如果你依然作出其針對性的言論,亦即表示你已不願接受我、再次了解我…那我說得再多也是白費功夫的。
回復 支持 反對

人類是一種群體動物,任何人都不能單獨生存…固然我沒有權力去理會你,只是題外話。

如果你認為我是貓哭老鼠的,隨你喜歡吧。你的腦部我無法控制,你作出什麼的言論我同樣無法控制。

另外對於你指責我失職一事, ...
NuclearAsh核灰 發表於 3-8-2009 18:53

我依家不厭其煩講多次
依家只有你係接受唔到你失職一事...
重緊要係...要你知道...如果你真係唔想做版主...你重係度檢東檢西?

如果你真係唔認你真係工作態度...外快內暖...
如果你係怕係版個到扣人分...怕人地日後既報復而產生不公平既話...
你當日又走去自薦做版主?...

我希望我講完呢堆說話個陣...日後有會員做一啲違反左版規既回復...
你真係要去公平公正地去對佢地有一個適當既懲罰,若果你係個正常人...你係會明我講緊咩
而唔應該繼續錯落去...一直包庇朋友犯規既行為...話言
回復 支持 反對

我都想講大把-0-

唔可以話1-2件就話唔小心  唔係好小出現-0-

希望灰可以做好d     點解要公報人地幾碎呢@.@ 極想知
回復 支持 反對

NuclearAsh冇做好本分﹗佢漏流玩家資料,人身攻擊,佢可能自己都保唔住,我會將你所漏流的玩家資籵話比客服聽。你話左我的年齡,我可以告你,等到你冇得做光線版主。 ...
kalong199625 發表於 3-8-2009 10:41

洩漏資料? 就算灰唔post, 其他人都睇得到la
http://www4.nakuz.com/bbs/forumdisplay.php?fid=254&page=1
客服? 9you定gameone ar?
自己反省下先好話人
連個forum都唔熟, 你申請做版主, 唔係ar
回復 支持 反對

洩漏資料? 就算灰唔post, 其他人都睇得到la
http://www4.nakuz.com/bbs/forumdisplay.php?fid=254&page=1
客服? 9you定gameone ar?
自己反省下先好話人
連個forum都唔熟, 你申請做版主, 唔係ar ...
denis_chan 發表於 3-8-2009 21:38

小deedee
人地係講緊樂古版塊..唔係講緊綜合管理員啊
回復 支持 反對

小deedee
人地係講緊樂古版塊..唔係講緊綜合管理員啊
恰吉東爺 發表於 3-8-2009 21:50

我係想講d資料係其他區係可以睇到
仲有, 小deedee呢個稱呼, 你未夠班講
回復 支持 反對