打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] ★★有關應該改進的問題★★歡迎大家意見

關閉 [複製鏈接]
1, d "npc車"係地面走上黎走落去 / 係路面飛起落地
moktik 發表於 28-12-2009 10:54

同意,呢個問題最嚴重既地方都算係跑松回程個條橋...
入隧道一有巴士阻路可以塞死你囉...Orz
2 ,數個任務npc名字遠遠已經可能令我睇唔到前面既路

呢點影響係有,但係唔會100%睇唔到路囉So Sad
你行車貼近中線、又或者反應快少少已經解決到呢個問題
3, 架車比咁多點數開頂有咩用?個公仔角色 都冇得轉做型衣著..麻煩照顧一下

呀哥仔,呢隻係賽車Game唔係GTA呀 : )
試問有邊個會留意車內個人仔~?

佢開放既係車輛改裝,開蓬就固然會貴;
冇人用槍指住你個頭叫你買,覺得貴你可以唔買的說
4, 車頭燈壞左咁耐都未整番...

請問RCO既車頭燈邊度壞左呢?____?
5, 套裝任務 好多時都數十次比賽...有點不人道吧...

比賽幾十次,最少可以確保任何玩家都能夠完成;
你話跑精英任...如果個玩家跑唔掂咁點算=D

你有冇為全部玩家全盤著想過架?___?
6, 也有玩家提出pk玩法

韓服12月22日已更新,慢慢等港服更新啦~"~
7, 希望可以有天黑 同黃昏的時候/地區 晚間車子能出現低燈的情況

韓方都未推出日夜系統,你同港方講呢D托咩...Orz
8,我非常之強烈要求想加既 "倒後鏡"

哥哥~你加左倒後鏡你放邊牙`
太細塊又冇作用,太大塊又冇位放

你提出要求之前有冇諗過其可行性架~?
9,同下面有位師兄 提及到 有日夜之後會否有"底盤燈"呢?

韓方都未推出日夜系統,你同港方講呢D托咩...Orz
晚間車子能出現低燈的情況 <-----韓服已經有,,hk服更新進度未到而已
醒覺 發表於 28-12-2009 04:05

膠佬魂~~你膠左喇!_____!
韓服未有架...係得韓服堆無聊友後期加工圖先有燈~"~
玩左咁耐 眼見d朋友一個一個咁走 唔係因為佢根本冇野大更新  係因為佢基本既功夫都未做好...封測左咁耐...咩人都40級啦 公測前係唔係好應該把最基本既問題解決左佢先...npc車識飛 日夜轉換 即場pk 等等...
moktik 發表於 28-12-2009 10:52

小弟強烈建議你先行了解RCO歷史=D
2008年9月4日 「光線飛車」封測,人物等級上限為Lv.19
2008年10月23日 「光線飛車」公測,人物等級上限為Lv.34
2009年中期 「光線飛車」更新,人物等級上限為Lv.40
2009年12月8日 「光線飛車」轉名為「RayCity Online」,人物等級上限依然為Lv.40

此遊戲的封測是刪檔的。
你所謂的基本功夫根本由一年前的封測已經如此;試問以上的「問題」怎會突然的全部修正、改善?
再者,你所謂的「建議」要不就是由於更新進度所局限、要不就是可行性不足;
連我這個小玩家都能一一反駁,官方怎麼會採納你的意見?

下次發表「建議」時,我建議你先進行周詳的考慮;以免造成笑話 : )
以上,由光線飛車玩家NuclearAsh
RayCity Online玩家契哥撰寫
回復 支持 反對

我想問其實可唔可以將自動波改做手波= =
NCPONG 發表於 28-12-2009 13:09

你一起步兩下前已經上3-6波啦...禁乜鬼Orz
回復 支持 反對

加埋撞一撞車會凹好唔好??
到時有錢都好快變無錢...
要維修-_-
matthew245 發表於 28-12-2009 14:48

又一膠建...Too Bad

Damage Effect需要極多物理公式計算,開發成本高且需時長;
而且在此網遊中,碰撞極為常有,加進此效果根本毫無作用。
回復 支持 反對

哥仔...就係冇先提出 唔係膠唔膠=.="

你講d野咁有攻擊性=.=

你都幫手 提出d 你認為可行的更新吧...thx

倒後鏡 我覺得大細都冇所謂... 上面中間同左右 咁多空位... 主要睇有冇車追上黎o者
你唔想加我都可以理解
但你講既野對我黎講好像兩回事 ...有攻擊性既野唔想講太多 因為沒用
moktik 發表於 29-12-2009 09:50
"佢講既都係佢個人意見"
如果依照佢的說法 其實咩都冇得改 只有推番任何玩家意見的遊戲 會得到大眾的支持嗎
這遊戲因此而少人玩也是沒有做好基本賽車遊戲 應有的東西為重點
我只係代表game中朋友的提出 攻擊我的意見係冇用的 plx
同意的可以say hi
有意見的可以提出
本人並沒有任何攻擊性及反義行為
moktik 發表於 29-12-2009 10:06

沒錯,我就是把我個人的意見說出。
但請問指出閣下所述的論點之中的弱點,就是有攻擊性嗎?
若果你是要官方接受你的意見,是否應該改善至較少、甚至毫無疑點呢?

的確,全數推翻玩家意見的遊戲不會得到大眾的支持;但接受的意見亦只限意見有其可行性及合理。
若果閣下的意見為合理,我還須在此大費周章的指出弱點及錯誤嗎?
如果閣下的意見有其可行性,我還能找到這麼多弱點去「攻擊」你的論點嗎?

假如你認為指出錯處或提出可改善地方是存在攻擊性的,請你提出。
但既然你指出有意見可提出,我提出我的個人意見亦為合理,請你切勿無理俳傍我是作出攻擊!

P.s.你所述的一切「問題」其實一早有人提出過,公測初期有;公測中期亦有。
   難道你認為你的影響力足以影響官方由無視此類論點突然改變至聽從一切要求繼而改善?
回復 支持 反對

其實你講既野也有道理
如有得罪萬分抱歉
但我開這post是想大家也提出一些可行的意見 主要想反映官方知道
你的知識很多
希望你也能為大家提出幾樣能配合遊戲
及滿足大家心中說話的建議~ 謝謝=]
moktik 發表於 30-12-2009 03:02

若果小弟有丁點才能,能想出令官方順服、可行性高、甚無弱點可言的意見;我一早就提出了。
要知道,若果自己的「勝算」不高,靜觀其變會較為貼切。

小弟現時的立場是:
與其建議官方加入功能A功能B,不如先指出官方在營運上的問題並要求改善;
正如你所述:
這遊戲因此而少人玩也是沒有做好基本賽車遊戲 應有的東西為重點
moktik 發表於 29-12-2009 10:06

實際上閣下和我並無大的分別,分別只在於我所針對的地方是整體遊戲營運問題;
而非遊戲細節上的問題而已。
回復 支持 反對

其實可以一齊討論
官方唔係你想像中咁唔聽意見既^^
真白羊 發表於 30-12-2009 16:27

問題所在是意見必須有其可行性及合理才會有可能被接納…
回復 支持 反對

~_~ 當然...唔通向官方提議出個既新暴走技
叫"移形換影"?
真白羊 發表於 30-12-2009 18:09

又幾Gag喎=D
回復 支持 反對